Cum mi-am invins teama de dentist (cu putin ajutor)

Cum mi-am invins teama de dentist (cu putin ajutor)

centrul profismile bacau echipa dentisti

Looking good, Mrs. Doctor!

Trebuie sa admitem: oricat de curajosi am fi, oricat de neinfricati la volan, nu se poate sa nu ne fi fost, macar o data, teama sa mergem la dentist. Oricat de bine si de confortabil ne-am fi simtit in prezenta lui, toate turbinele, mai devreme sau mai tarziu, tot ne-au intepat auzul, prevestind, fals, o durere profunda…

Ani de zile am mers la acelasi medic stomatolog; nu neaparat pentru ca ma incanta in mod deosebit neutralitatea lui cand ii povesteam de durerile mele acute, ci pentru viteza (si precizia) cu care lucra. Ne obisnuiseram unul cu celalalt…Eu ii povesteam despre cum ma inteapa in cel mai indepartat colt de creier atunci cand muscam din mar, el ma asculta, imperturbabil si obiectiv, cautand solutii rapide…

Ceea ce imi doream sa nu mi se intample vreodata, insa, s-a intamplat si, uitandu-ma in urma, realizez ca e cel mai bun lucru care s-a petrecut vreodata pentru dantura mea…Medicul meu stomatolog a plecat, iremediabil, pe alte meleaguri, sa asculte pacienti vorbitori de alte graiuri, despre probleme mult mai banale, sunt sigur…

M-am vazut in ipostaza de a cauta un nou medic stomatolog si, cum cea mai buna reclama e …”din auzite”, am ajuns la cabinetul “ProfiSmile” din Miron Costin nr. 1. Reclama suna promitator, mai toti imi vorbisera numai de bine despre tanara cu mana ferma si zambet pe fata, asa ca m-am gandit ca nu am prea multe de pierdut.

Dupa o programare telefonica (daca un medic e prea liber…nu-i de bine! J) si un “reminder” automat prin sms, cu o zi inainte de consultatie (tehnica e uneori minunata!), am pasit, mai putin sceptic decat as fi crezut, in cabinetul amintit.

Intim si cochet, cald si primitor, cabinetul  iti induce o stare de calm inca de la intrare. Peste tot poze cu citate pozitive, amintind de lait-motivul cabinetului (zambete, zambete, zambete!! Limba engleza nu mai e chiar asa de necunoscuta romanilor), nelipsitele flori, mici detalii colorate ce inveselesc atmosfera…Si, un apetisant bol abundand in mere verzi- cel mai bun indicator al unei danturi sanatoase, nu??

Doamna doctor…tanara si decisa. Si, daca o intalneam pe strada, nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca detinte atatea diplome, atatea specializari si ca stie atat de bine sa practice atat de bine meseria pentru care s-a pregatit. Vesela, dar fara sa depaseasca respectul reciproc, doamna doctor m-a ascultat cu rabdare, a pus intrebari si a cautat solutii impreuna cu mine.

Cu cat stau si ma gandesc mai mult, cu atat realizez ca tocmai acest aspect mi-a placut cel mai mult- ca am stat de vorba si am ajuns impreuna la solutiile care imi conveneau si mie, nu doar dansei. Mi-a placut si delicatetea cu care a ajuns la aspectul financiar (facem cumva si tot la bani ajungem, din nefericire) si cum nu a ezitat sa-mi sugereze cele mai bune variante pentru mine.

Cabinetul straluceste de curatenie si acesta e iar un alt aspect peste care nu poti trece cand mergi la stomatolog. Instrumentele sunt desigilate in fata ta si chiar daca nu te-ai uita, ti-ai da seama ca personalul nu sare nici o etapa din pregatirea instrumentarului…pentru ca valorizeaza la maxim sanatatea pacientilor si a oamenilor care il folosesc.

Admit ca nu rezist la durere si m-am bucurat ca am dat peste un medic care sa nu ma mustre (nici macar cu privirea, daramite verbal) pentru ca…am temeri.

Si, da, era cat pe ce sa adorm pe scaunul atat de confortabil, cu muzica ambientala sunand discret…Si cu medicul care iti vorbeste calm si ferm si isi respecta pacientul si oamenii cu care lucreaza…

Nu as putea incheia fara sa amintesc de…hartile din tavan care iti tin mintea ocupata si franeaza gandurile pentru a lasa loc relaxarii. Relaxare? La medicul stomatolog? Ei bine, nici eu n-am crezut pana nu am intrat in cabinetul plin de zambete si caldura din Miron Costin nr. 1.

logo profismile bacauWebsite: http://profismile.ro

Facebook: http://www.facebook.com/profismile

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCVG2RlclUG2im5swMVKMd-w

 

Florescu